AI, AI QUIN MAL ALS BESSONS!

Al  llarg dels anys he pogut copsar que quan em poso sabates/botes amb taló, els meus looks em queden millor. Abans només els utilitzava quan volia anar una mica arreglada, però ara intento portar-ne cada dia. Amples o prims no importa, però com a mínim intento que siguin de 10 cm cap amunt.

Quan et poses talons, el cos es recol•loca. Les espatlles es tiren cap enrere, el culet puja cap amunt, s’allarguen les cames (mireu la foto), el cap i el coll equilibren tota la resta…..i els BESSONS s’escurcen……

Els Bessons son els muscles que van del tormell fins a la part de darrera del genoll.


És aquell muscle que fa TANT  MAL quan desprès d’anar 3 dies seguits  amb talons ens posem sabates planes…. Jo en dic d’anys colaterals de qui vol presumir….

Avui el consell va de com paliar aquesta petita molèstia.

I el primer i  el més efectiu: Estiraments, estiraments i estiraments
Us ensenyaré un parell d’exercicis que podeu fer cada dia, fins i tot quan no hagueu portat talons….

Recolzar la punta dels dits dels peus en el tall del graó d’una escala i deixeu caure, a poc a poc, el vostre pes als talons. Notareu que us fan un MAL INSOPORTABLE, peró heu d’aguantar, i haurieu de fer-ho 10 cops (avall, aguantar una mica i amunt) Us aconsello aguantar-vos a la barana de l’escala i que ho feu recolzats a l’ultim graó de baix de tot, per no caure enrera i fer-vos mal.
Lo bo d’aquest exercici es que el podeu fer quasibé a qualsevol lloc, perquè nomès necessiteu un graó.

2n exercici:

Asseguts en una cadira, al sofà, al llit o a terra estireu la cama ben recta i feu moviments amunt i avall de tot el peu. També haureu de notar que els bessons us fan una mica de mal peró no tant com l’exercici anterior. A diferència de l’anterior, aquest  necessita més repeticions perqué sigui igual d’efectiu.

3r exercici:

Posats a fer estiraments i si en teniu ganes podeu fer aquests dos i així ja tindreu les cames apunt per aguantar un altre dia amb sabates de taló.
Amb aquest conseguiu estirar tota la part del darrera de la cama. Important que tireu cap enrera la punta dels dits per que sigui efectiu i aguantar una mica, encara que fagi mal.
I amb aquest estireu els quadriceps, i també convé tirar el genoll cap enrera perqué sigui efectiu. Heu de notar que us fa una mica de mal, peró no us passeu tampoc.
 Tots aquest exercicis també van bé per activar la circulació de les cames. Així que ara que ja heu fet estiraments, us manca: una dutxa, una cremeta per les cames amb un petit massatge des de la punta dels dits fins la cadera amb moviments ascendents, el pijama (si n’utilitzes) i a dormir….
Aneu preparant les vostres cames que aquest estiu venen les plataformes trepitjant fort (i mai millor dit!)
FINS AVIAT

Tags from the story
Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *