CMP (Cap.16) Els meus barrets

Aquest any estic la mar de contenta perque hi ha un complement que sembla imprescindible: EL BARRET.
La gent que em coneix ja sap que en soc una enamorada i que practico amb l’exemple. Si, vull dir que jo SI que porto barret per anar pel carrer. A l’hivern més, per allò del fred, però a l’estiu no perdo cap ocasió per posar-me’l.
Tinc pameles d’estiu de palla i d’hivern de feltre, tinc un Borsalino autèntic (comprat a la 5a. avinguda de N.Y.). Tinc gorros de pluja de varios colors, un barret de cowboy d’hivern amb ploma inclosa i un de palla, un de panamà i algun altre d’ala ample per anar a la platja. 

Les “celebs” tambè s’hi han apuntat perquè a part de ser un complement que afavoreix, te una part pràctica: protegeix del sol.


Bè doncs com us deia, aquest any els dissenyadors s’han posat d’acord i han continuat la tendència que es va encetar aquest passat hivern, hi han afegit a les seves creacions barrets, sobre tot per il·lustrar les creacions inspirades amb els anys 70’s i el que s’ha acabat per anomenar el hippy chic.

N’hi ha tipus borsalino
i pameles XXL

                 O al mès pur estil Mosqueter
o imitant als cowboys
Carolina Herrera però, l’ha utilitzat per reforçar la linia inspirada en orient (Japò, Xina…) i tambè l’ha plasmat en la decoraciò del fons de la seva pasarel·la.

 Per les que no us acaben d’agradar els barrets us podeu posar, gorres i viseres com les d’esport,

foulards nuats al cap com si fossin turbants i turbants propiament dits.

Us podeu posar un mocador per decorar una cua de cavall, com per anar a fer un picnic, o al mès pur estil indi.
O com si fos una caputxa, com una Caputxeta chic, esclar.
I per les mes atrivades, tambè hi ha alguna raresa que els pot agradar.

El barret és un complement que al llarg del temps ha perdut tot el protagonisme. Abans ningú, homes i dones, sortia al carrer sense el seu barret.
En segles passats ser sombrerera era una de les pofessions mès ben considerades i al segle XIX  i a principis del XX van gaudir de la seva gran  època d’or.
És evident que al voltant del mon del barret moltes altres petites industries en sortien beneficiades, imagineu-vos: Plomes, llaçades, perles, tuls, ràfies de diferents colors, etc.

Una dada curiosa i segur que moltes (i molts) ja sabreu: Coco Chanel va començar fent barrets. Com aquest de la foto (el de dreta del tot) que és un genuí COCO.

Ah, i no oblidem al cimena que gracies al “tot és possible”, mireu quin parell de barrets tan espectaculars i famosos.

Podeu estar ben segures que jo haguès gaudit un munt.

Fias aviat.

Join the Conversation

1 Comment

  1. Hooola Guapa!!
    Que feia molt que no em pasava! Coincideixo amb tu..m´encanten els barrets, tot i que no em queden massa bé! Jo estic enamorada del meu Borsalino comprat a Formentera!
    Lo de portar foulards es molt galamoros xo molt més atrevit.
    Cuida´t,
    pto

Leave a comment
Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *