CMP (Capt.22): L’Occitane en Provence

La història de la marca comença el 1976. Oliver Baussan de 23 anys compra un vell alambí per destil·lar olis essencials de romaní i espígol, que es venen en mercats a l’aire lliure en la seva Provença natalL’OCCITANE . Se li posar aquest nom per les dones d’occitània.
L’Occitània era una zona que existí durant l’Edad Mitja, que abastava el sud de França, el nord-est d’Espanya (Catalunya) i el nord d’Italia. L’occità era l’idioma nadiu i encara es parla com a segona llengua en algunes zones.
La primera boutique de L’Occitane es va inaugurar 1978 a Volx, un poble de la provença. Desprès el Sr. Baussan va trobar una fàbrica de sabó en desús a Manosque, un altre poble provençal, i es va fer càrrec de la fabricació de sabons a base de productes vegetals i amb mètodes tradicionals (Sabons de Marseille)
A la fi de 1990 la companyia va canviar el seu nom pel de L’Occitane en Provence” per enfortir la connexió amb les arrels de la companyia i perquè el terme “Provence” tenia més projecció per una audiència internacional.
Tots els productes de L’Occitane són desenvolupats i produïts des de la seva base a Manosque. La majoria de les matèries primeres de la seva producció provenen de productors locals que depenen dels mètodes de producció tradicionals.
L’Occitane en Provence contribueix a preservar els mètodes tradicionals de cultiu per:
  • Donar suport al programa per conrear arbres Ametllers en els Alps-de-Haute-Provence
  • La preservació de certes espècies rares a través de la plantació de camps de flors de Sempreviva a Còrsega.
  • Desenvolupar aliances amb organitzacions que donen suport al desenvolupament de plantes perfumades i aromàtiques, com el Interprofessionel Office National des Plantes à Parfum.
  • Foment dels cultius tradicionals, especialment de l’espígol (Lavanda)
A més dels productes procedents de la Provença, compren la mantega de Karité directament als grups de dones de Burkina Faso sota les directives del comerç just.
Segons la companyia, en el procés de fabricació, no es porta a terme assajos amb animals i no utilitzen productes o subproductes d’origen animal, a excepció dels productes que s’elaboren a partir dels ruscs de les abelles. L’Occitane desenvolupa la major part dels productes i els seus ingredients d’acord amb les especificacions de ECOCERT.

Alguns dels seus productes que us recomano (perquè els he probat):

Karitè

la mantega de karité és un bàlsam de bellesa ideal per les pells seques o molt seques. Restaura la capa hidrolipídica per a una pell més suau, més llisa i més confortable.
Tambè hi ha productes específics per nens com la crema pel Cos mamà & bebe (50 ml/15€) el Gel tamè per bebès (300 ml/15€)

La caixa de Karité de la foto val 60€ i conté :
– 1 Crema de Dutxa Ultra Rica Karité 250ml
– 1 Crema Ultra Rica Cos Karité 150ml
– 1 Crema de Mans Karité 75ml

Rosa.
En l’Antiguitat, les dones mediterrànies utilitzaven olis on macerava pètals de rosa per perfumar i conservar la frescor i la bellesa de la seva pell. Flor mítica i atemporal, la rosa s’ha convertit en la “reina de les flors» i és una font inesgotable de creativitat per als perfumistes.

La seva sua i dolça fragancia perdure durant tot el dia.
Us recomano la crema pel cos (250ml/20€) no es gens grasa.

Olivera

Arbre emblemàtic de l’àrea mediterrània, l’olivera simbolitza la força, la pau, la fecunditat i la longevitat. El seu fruit carnós constitueix un magnífic aliment que aporta grans beneficis a la pell i es coneix des de sempre per les seves propietats nutritives i equilibrants.
la Llet hidratant (200ml/20€) pel cos és magnifica per utilitzar-la desprès de prendre el sol (si no ens hem cremat). Es nota la seva base d’oli d’oliva i veureu com la pell l’absorveix ràpidament. La recomano especialment pels nostres homes,  tot i que la marca te una linia exclusiva per ells. (feu clic aqui)

L’Occitane en Provence  te moltes botigues arreu del mon. A Granollers en venen a la farmacia Arimany (Plaça Meluquer i Salvador) i a la Roca Village hi ha una botiga de la marca. Si voleu saber on més n’hi ha cliqueu aquí .

Us convido a que la proveu. Per veure’n la pàgina cliqueu aquí

Fins aviat i bones vacances (pels que en tinguin encara!)

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *