CMP: Preparant el Nadal – 5

El post d’avui va sobre una prenda que s’ha convertit en la prenda estrella de tota dona que vulgui tenir un bon fons d’armari, com és diu en el mon fashion.

El LBD – Little black dress –
MANGO.COM  (45.95 €)

I evidentment per Nadal no cal renunciar-hi.

El vestidet negre és un vestit de còctel o de nit de tall senzill i alhora elegant, generalment bastant curt, i de color negre. Sovint es considera peça indispensable de tot guarda-roba femení. Es pot dur de dia, per exemple amb jaqueta curta, com a indumentària formal o de feina, i de nit com a vestit de festa, complementat amb joies, bijuteria o accessoris diversos. Es considera, així mateix, que ha d’ésser peça de llarga durada, de manera que convé que el disseny sigui ben senzill, atès que si responia a les característiques d’un estil molt determinat, aviat es veuria passat de moda.

El concepte de vestidet negre fou creació de Coco Chanel, amb un model presentat el 1926, amb l’objectiu conscient d’establir una tipologia de vestit durador, elegant dins la senzillesa, versàtil en l’ús i, a més, assequible per a dones de totes les classes socials; el negre fou triat com a color neutre i suceptible de combinacions múltiples. Al moment de néixer no mancava d’agosarament: fins llavors el color negre es connotava amb la viudesa, d’una banda, i amb les criades dels rics, de l’altra.
Amb alts i baixos i transformacions segons les modes, el vestidet negre ha estat vigent de manera ininterrompuda des de mitjans anys vint; als anys vuitanta la seva funcionalitat es veié confirmada, encara, amb la represa del gust per l’elegància tradicional.
Entre els exemples icònics de vestidet negre hi ha el que lluïa Audrey Hepburn al film Esmorzar amb diamants del dissenyador Hubert de GIVENCY…/…

Deprès d’aquesta petita introducció a tall de recordatori, em plau presentar-vos tota una sèria de LOOKS tenint com a base aquest.

Dos models ben diferents de LBD.

El de l’esquerra es de Armani Exchange i la composició és meva
A la dreta es un model de Miu Miu i la composició es de polivore-miumiu

Lo bo d’aquest tipus de vestit és que queda igual de bé tan amb sabata alta com amb unes ballerines o manoletines tot depen del gust i la comoditat de cada una.

3 propostes mès prenent com a base el vestit de Mango de la foto de la capçalera.

Arrecades de Lola Casademunt, Bolso de Mango, Productes de ballesa de Dior, abric pelut de MiuMiu
Titol: Nadal Rock . Composició feta per annatc (o sigui jo mateixa) by POLIVORE
Composcio de LITTLE MILLY by POLIVORE
Collaret de Lola Casademunt, Sabates de Mango, Bolso i guants llargs de UTERQÜE
Titol: com una Star. Composició de collita pròpia by Polyvore

Jo en tinc un de ADOLFO DOMINGUEZ que ja te uns anyets peró com que les linies son molt sobries no m’ha passat mai de moda. El que faig es complementar-lo amb unes bones sabates, ben altes i ben espectaculars si pot ser( semblants a les de les propostes que us faig) i em quedent uns LOOKS fantàstics i adequats segons les ocasions.

Be, espero que amb aquesta edició de 5 articles enfocats al Nadal del 2011, us hagi pogut ajudar una miqueta,  encara nomès sigui perquè s’us desperti la inspiració i en pogueu prendre com a model per alguns dels look que lluireu aquestes FESTES
Nomès em resta desitjar-vos:
BON NADAL,
i un BON ANY NOU.
FINS AVIAT

Font ” vestidet negre” wikipedia, edició en català.
Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *