Com fer la maleta.

Cada vegada que es programa una sortida sigui de cap de setmana o un viatge familiar, irremediablement  cal preparar LA MALETA (o les maletes…)
Moltes vegades ens suposa un calvari, ja no només pel fet de decidir  què ens emportem si no també de com ho col•loquem  perquè no se’ns arrugui gaire la roba i no arribi a destí feta una coca. I  des de que les companyies aèries s’han posat tan exigents amb el tema de les mesures i els pesos cada cop és més complicat.
Buscant, buscant per internet he trobat un munt de recomanacions i consells de com fer una maleta i, a grans trets, aquestes  son les conclusions:
Primera: analitzar on anem i que  tenim previst fer. No ens emportarem unes botes d’alta muntanya si és que marxem a Formentera. Cal fer recompte dels dies que estarem fora, les diferents activitats que farem, si tenim dinars, sopars o actes que necessitis un tipus de roba determinat (Code dress)
Segona: posar a sobre del llit tot el que et vols endur. La roba, accessoris i calçat, fent conjunts complerts (començant des de les sabates i anar pujant fins el barret) i procurant que siguin combinables entre si, o bé que uns mateixos pantalons o faldilla te’ls puguis posar amb 2 samarretes diferents. Els texans i/o uns pantalons foscos (negres o blau marí) poden fer aquesta funció perfectamant.

 

No t’oblidis dels necessers, les càmares de fotos, ordinadors, carregadors. Comprova si hi ha assecador de cabell al lloc de destí i així no et carregues de coses superflues.
Un cop ja ho tenim tot sobre el llit és el moment de començar a posar-ho a dins la maleta.
Tercera: les coses pesades posar-les a prop de les rodes.
Com a coses pesades i voluminones tenim els necessers i serà el primer que posarem i a prop de les rodes perquè acostuma a ser el lloc més reforçat de la maleta.

Perquè les maletes pesin menys, a moltes se’ls veuen les barres de la part trassera de les nances. Sempre és un espai dificil, peró a la web de Louis Vuitton he trobat la sol·lució:

Quarta: enrollar les peces de roba.Els texans s’enrollen dels peus a la cintura, les camisetes, polos i prendes de punt s’enrollen d’avall a dalt desprès de doplegar les mànigues cap a dins sobre l’esquena. I es col·loquen entre les barres així també aconseguim anivellar l’espai per anar posant mès coses.

 

Quinta: les sabates posar-les en fundes o bosses individualmet.
Així podrem anar distribuin-les pels voltants.
També podem aprofitar els interiors de les sabates per posar-hi coses com els carregadors dels aparells electrònics, mitjons, foulars.

Quan omplim la maleta és important anar omplint forats.

Sisena: Pantalons llargs sense que quedi marcada la ratlla del dobleg al mig del genoll.
Hi ha varies formes de fer-ho, peró a mi la que em funciona millor es la d’anar-los posant primer doblegats per la meitat cintura amb cintura i aquesta posar-la a la maleta tocant el lateral estret de la maleta i deixant que les cames pengin fora i l’altre pantaló igual però al lateral contrari de la maleta i així anar-los posant. Al centre de l’espai dels pantalons aprofito per posar-hi alguna prendra delicada, algun jersey, les camises…i aleshores doblego cap dins i a sobre la part dels pantalons que està fora de la maleta.

Aquest sistema també serveix pels vestits, peró aprofitant la part ample de la maleta.

Setena: les camises.
Jo he provat varies formes peró sembla que les camises tenen tendencia sempre a sortir arrugades. Per paliear, encara que nomès sigui una mica, la quantitat d’arrugues és important plegar-les amb els colls aixacats. una bona idea la tenen els de L.Vuitton (cliqueu sobre el nom). Mireu com ho fan ells. Jo ja ho he provat aquest finde passat i va força bé.

 

Això és a grans trets el que se suposa que és L’ART DE FER LA MALETA, però desenganyem-nos que per molt bé que ens sembli que ens l’hem fet, sempre, sempre hi haurà alguna cosa que en sorti arrugada. Per això també teniu opcions que van des de penjar la peça arrugada en un penjador al quarto de bany i amb el vapor de la dutxa intentar que es desarrugui o la més comuna de totes EMPORTA-VOS UNA PLANXA DE VIATGE… jo en tinc una que fa vint anys que viatja amb mi quan faig viatges a terres llunyanes.

Us deixo aquests 2 enllaços perque pogueu veure els seus consells.

BON VIATGE I
FINS AVIAT
Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment
Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *