Decoració de la taula a la fresca

Decoració per les tardes d'estiu-comcadadia

A mi que m’agrada convidar als amics a sopar a casa, a l’estiu és quan més bé m’ho passo. I el que més m’agrada són els preparatius: el menú, la decoració de la taula i de l’entorn.

Ja que segurament t’has passat una bona estona  pensant, escollint, comprant i cuinant el menú, la decoració de la taula serà el toc final perquè tot aquest esforç llueixi més, encara.

El meu consell: Un cop tinguis clar quin serà el menú que serviràs, ja pots començar a pensar en la decoració de la taula. Prent-he el teu temps i a la llista de coses per comprar hi afageixes el que et faci falta i que no tinguis a casa. Si tens fills, pots demanar-los que t’ajudint a decorar pots de vidre amb cintes, cordills de diferents mesures i textures, retalls de roba, etc. Conseguiràs tenir-los entretinguts aquelles hores que el sol pica fort i no poden sortir a jugar.

I on buscar inspiració?  A internet, of course.  I això és el què he trobat i que us pot ajudar.

Decoració de la taula a la fresca per tots els gustos:

Pots donar un aire tropical a la teva decoració, amb unes quantes pinyes mini i fulles de palmera o de marquesa (Al Zara Home en venen de plàstic de tamany GRAN.)

Pinyes tropicals per decorar taules - comcadadia

Segon consell. Per mantenir la decoració de la taula durant tot l’àpat, millor que no sigui gaire alta i voluminosa i si tens espai, et recomano que preparis una taula a part per col·locar tot el menjar a l’estil self-servis.

Una decoració marinera no forçament ha servir per una sopar a la costa. Pots utilitzar-la si el teu menú és a base de peix i marisc.

Decoració marinera vert turquesa - comcadadia

 

Traslladar la taula al camp i aprofitar-ne tot el que t’envolta per decorar, és una idea genial i segur que serà tota una sorpresa pels teus convidats. Nius d’ocells(comprats nous, es clar) i casetes de fusta, estovalles de lli i plats tradicionals de terrissa t’ajudaran a crear l’ambient.

Estiu al camp - comcadadia

 

Uns rams de flors multicolors i uns pots reciclats, és una forma barata de decoració que dóna molt bon resultat.

Decoració floral amb pots reciclats-comcadadia

 

Si t’agrada l’opolència i els rams grans, no hi ha cap problema que els utilitzis sempre i quant la taula sigui força gran i t’ho permeti. Cal tenir en compte però, que segurament hauràs de treure els rams quan comenci el sopar per poder conversar amb la persona que tinguis davant.

decoracio amb rams grans-comcadadia

 

Combinar els plats de vidre amb porcellana blanca, canelobres i una decoració amb plantes senzilles ajuden a conseguir una decoraciò etèrea.

Decoració a,b espelmes per la nit-comcadadia

 

Tercer consell. Les espelmes són les nostres millors aliades per la decoració de la taula perqué aporten llum i calidesa a l’ambient. Pots combinar espelmes normals i de citronela perqué els mosquits, les mosques i les abelles no us molestin.

I si resulta que sou molts i no tens tanta quantitat de plats, copes, gots i cuberts  iguals per tots, pots barrajar-ne de diferents, dels que tinguis per casa. Donaràs a la taula una aire diferent i ben divertit.

Decora con diferentes vajillas- comcadadia

Per el menú, escull receptes fresques i fàcil de preparar. No fa falta que et carreguis de feina. Et proposo uns quants suggeriments:

  • Amanides diverses, amb vinagretes diferents i un plat principal tipus rosbif, que també es serveix fred, i el postra de fruita de temporada acompanyada d’algun gelat cremós i a gaudir de la companyia dels amics.
  • Musclos al vapor, escopinyes al vi blanc, boques i llagostins bullits, Barretes de pastanaga amb salsa de iogurt, unes amanides de brots frescos.
  • Amanida caprese (tomàquet, mozarella i alfàbrega), carpaccio de bou amb encenalls de parmesà i oli perfumat de trufa. Medallons de pit de pollastre cuits a baixa temperatura amb salsa freda de mango i brots tendres de rúcula, espinacs baby, batàvia roja,etc.
La decoració de la taula i escollir el menú és una tasca important perquè la trobada amb els teus amics sigui un èxit. Peró el que encara la fa millor es : que no tenen presa, que estan relaxats i que tenen ganes de pasar-s’ho bé. Així que, gaudeix tu també de la seva companyia!

Feliç estiu!

Fins aviat, my friend.

Com Cada Dia by Anna Taulats

#decoracio #summer #estiu #soparsdestiu #alafresca

Tags from the story
,
Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *