GLOBALITZACIO TAMBÉ EN LA DECORACIÓ?

La globalització també ha arribat  a la decoració. De forma més local que no pas mundial. M’explicaré
Des de fa bastant temps les revistes de decoració omplen les prestatgeries de casa meva. El Mueble (que ara fa 50 anys) va ser la primera, desprès Casa Viva, Habitania i Cotè Sud (que al principi només la trobava a L’Escala, a l’estiu i en francès). Cadascuna amb el seu estil i ben diferenciat (encara bo). Habitania d’estil més rústic, Casa Viva la mes moderna i de disseny contemporani, Cotê Sur d’estil francès del sur i El Mueble, fins fa relativament poc, una mica de tot.  

Parlant d’El Mueble. Doncs com us deia, des de fa un temps la globalització també ha arribat a aquesta revista. Abans l’obries i automàticament sabies a quina  regió d’Espanya pertanyia la casa de la foto. Les de Madrid, senyorials i recargades de cortinatges pesants i mobles robustos d’un luxe recargat i decadent. Les andaluses, acolorides de groc “albero”, verd oliva i terracota i mobles de forja. Les del nord, casalots blancs amb porticons verd carruatge i plenes de detalls a l’anglesa (serà per la proximitat). I les nostres, mediterrànies, pràctiques, modernes, molt modernes (Catalunya estava de moda i Barcelona era la capital del disseny). Però ara, ara això no passa. Moltes vegades em cal començar a llegir l’article en qüestió per saber d’un és aquella casa tant fantàstica. I perquè. PERQUÈ TOTES SON IGUALS! D’això en dic GLOBALITZACIÓ. Bàsicament totes son de parets blanques impol·lutes, sofàs blancs impol·luts, fusteria decapada, l’habitació de les nenes roses  i les dels nens de ratlles blaves. La de matrimoni, del color del lli. Osia totes de colors clars, neutres perquè mai passen de moda.  Unificació d’espais en diuen uns…però no cal que els unifiqueu tant!
Practicitat o manca de idees dels decoradors, em pregunto. Espero que sigui per una qüestió pràctica. Les parets clares cansen menys i  es més econòmic canviar les fundes del coixins que el sofà sencer, etc.
Però no tot son crítiques, encara sort! Les fotos continuen essent fantàstiques tan les general com les de detall. Els consells sobre colors, distribucions, diferents tècniques de com utilitzar la pintura, etc, evidentment son summament interessants i només cal que els portem al nostre terreny.
També us haig de confessar que casa meva està plena de detallets que he copiat de les revistes. Quan faig un sopar pels amics, per mi, tant important és el menú com la decoració de la taula. I evidentment estic subscrita al club de El Mueble per Internet.
Les revistes de decoració m’han ajudat a saber explicar-li al pintor quin color, quina textura vull a la paret de la cuina,  a decidir com combino els tèxtils de la meva habitació i ha fer una composició floral amb una sopera de porcellana que només utilitzo per l’escudella de Nadal amb quatre roses, quatre fresies i unes branques d’heure. A folrà una caixa de fusta de l’Ikea amb tela per guardar-hi els fils de cosir i a fer un tovalloler personalitzat per cada convidat amb una agulla d’estendre la roba de fusta.
Tot i la globalització  m’encanten les revistes de decoració. I les seguiré comprant i seguiré guardant-me les que més m’agradin (encara que al meu marit no li agradi que en tingui tantes J)
Si t’envoltes de coses belles, la teva vida serà bella.
Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *