La imatge i els looks de feina

Totes sabem que segons quina sigui la nostra feina, el nostre look hauria de ser d’una manera o altre.

Fins hi tot nosaltres mateixes esperem que la persona que ens atén tingui certa imatge segons el lloc on estiguem. Per exemple, quan anem a l’advocat, al notari/a, al banc, al forn de pa, al concessionari de cotxes, a la perruqueria, etc…Si la feina és considerada de les creatives (dissenyadora gràfica, per exemple) no t’esperes trobar-te a una persona vestida (en castellà trajeada) de d’alt a baix. No vull dir que no hi pugui anar, sinó que la imatge que ens esperem és la d’una persona amb un estil dinàmic, gens estirada i propera…

Moltes pensareu que tal com vestiu no té importància i sí que en té, i molta. Us explicaré un cas que em va passar a mi fa mooooolts anys….Treballava en una assessoria a Barcelona, estava en el departament fiscal. Era per els anys 80 i 90, la època de la Madonna, els àngels de Charly, de les súper-models (Claudia Shiffer, Noemi Campbell, Linda Evangelista…).


 Estava de moda l’executiva agressiva: ombreres amples, minifaldilla  i blazer. Aquest era el code dress general. 
Moltes vegades em feien sortir  a buscar a algun client a la sala d’espera perquè l’acompanyés al despatx del jefe. Jo no entenia el per què, doncs ell tenia una secretària més o menys de la mateixa edat que jo Fins que un dia li vaig preguntar al meu cap de secció per què m’hi feien anar a mi i em va contestar: perquè vas més ben vestida que  la teva companya.
En aquell moment no ho vaig entendre del tot perquè quan ets jove el que menys t’importa és el que diran i defensem a capa i espasa els nostres ideals i sobre tot el nostre estil (recordeu-ho les que teniu filles en l’edat del pavo). Però al cap dels anys i fruit de les experiències viscudes, m’he adonat que la meva imatge ha tingut molt a  veure en tot allò que he fet.

Algunes direu que el què compte són els coneixements i intentar ser la millor en el teu terreny i és clar!  Hi estic completament d’acord, però fixeu-vos en la foto de dalt. Si hagués de triar a

alguna de les noies de la foto per estar a la recepció d’un bufet d’advocats, a quina creieu que agafarien primer?

I perquè creieu que això és tan important? perquè la nostra imatge externa es la nostra carta de presentació, es el què primer parla de nosaltres  i si necessito a una noia per la recepció d’un buffet d’advocats vull que la seva imatge expressi serietat, seguretat i solvència i fora de la feina QUE FACI EL QUÈ VULGUI!. Per això l’assessoria d’imatge és tan important. Perquè  et pot ajudar a escollir el teu look si no tens clar com hauria de ser la teva imatge per anar a una entrevista de feina, per promocionar-te dins de la teva mateixa empresa, per assistir a una reunió important o senzillament perquè en la teva actual feina et prenguin més seriosament.  Us quedaríeu ben parades, si poguéssiu comprovar com reaccionen els vostres companys de feina si un dia us poseu un vestit amb un blazer i una altre dia us poseu  el mateix vestit amb una jaqueta texana. 


Ah!  I  tot això ès vàlid tant per una entrevista de feina de caixera d’un supermercat com per a directora de marketing d’una multinacional farmacèutica.

Us convido a provar-ho i que ens expliqueu la vostra experiència.
Podeu deixar el vostre comentari a aquí mateix o a la pàgina de facebook.com/comcadadia.

FINS AVIAT

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *