LES LLUMS DE NADAL I L’ESPERIT NADALENC.

Des de fa uns dies es comença a veure per arreu com s’engalanen els carrers.  Per aquí i per allà apareixen avets com si fossin bolets (ai mira un rodolí), COM CADA DIA s’engeguen els llums del carrer però aquestes dates il·luminen més i amb més color. Realment queda ben bonic tot plegat, tot i que a la meva ciutat per poc ens  quedem sense. Sxixxxxx!! Es veu que l’Ajuntament no té diners i els comerciants no volien fer-se’n càrrec. Ai ves, quines coses… Ja sabem que tot està prou fotut però, què seria d’un Nadal sense avets, sense garlandes i sense llums?.
Abans a Granollers, quan es podia circular amb cotxe per la Carretera, m’agradava passar amb el meu per sota de tota aquella cascada a poc a poc i sense presa, als volts de les 10 de nit quan no hi havia gairebé ningú pel carrer. Començava pel carrer Alfons IV, Plaça de la Corona, Anselm Clavé, Plaça Perpinyà (la dels Porcs) i Joan Prim amunt, fins la cantonada de Can Baulenes. No sé ben be perquè ho feia, potser per  veure si tota aquella energia que em queia al damunt com guspires m’encomanava una mica d’esperit nadalenc, que bona falta em feia i amb fa.  I mentre m’esperava parada en algun semàfor, contemplava com aquells  llums es perdien a l’infinit, com si marquessin el camí a algun lloc màgic. I bes per on….FUNCIONAVA!  i per uns instants t’envoltava aquella alegria, aquella aura lluminosa dels contes de fades que fa que t’amaris del que sembla podria ser l’Esperit del Nadal.
Ahir, per primer cop, me’n vaig adonar que aquest any ja no ho podré fer això de passar amb cotxe. Ara és zona peatonal!…Ostres!.I el meu Esperit nadalenc, com el recuperaré?   Partint de la base que aquest any per poc no em quedo sense llums, ben mirat també ho puc fer a peu, tot passejant. Això si, però, des de la plaça de la Corona a l’Europa que això de caminar cansa més i a més a les 10 de la nit fa fred.  Que tingueu un bon Pre-Nadal.
Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *