Pots millorar el teu look

En poc temps les dones que es dediquen a la política s’han multiplicat per molt, possiblement gràcies a la Llei de la Paritat Electoral. I moltes d’elles han arribat a assolir càrrecs importants, tan dins dels seus partits com en càrrecs de rellevància dins del Govern de l’Estat o  en Comunitats Autònomes

Elles més que ningú saben (o haurien de saber) que tant important és el que diuen i com ho diuen, com ho és el llenguatge no verbal. I dins d’aquest llenguatge també compte i molt la IMATGE EXTERNA, la manera com es vesteixen, pentinen i pinten.

En pocs dies de diferència,  a Barcelona,  hem tingut l’oportunitat de comprovar-ho. Totes tenen  càrrecs importants: La Sra. Mª Dolores Cospeda (48a), presidenta de la Comunitat de Castella-La Mancha, Secretaria General y numero 2 del PP, la Sra. Alícia Sanchez-Camacho (46a) presidenta del PPC i la Sra. Susana Diaz  (39a) recentment  estrenada com presidenta de la C.A. d’Andalusia.

Aquest post no va de criticar, per la part negativa els seus looks, sinó de com es podien MILLORAR aquests i de pas ajudar-vos a vosaltres a millorar també els vostres.

Comencem:La Sra. Cospedal, ens tenia acostumades a looks clàssics, sense arriscar gaire ni en formes ni colors,li agraden els bàsics: blancs, negres, beixos, grisos, marrons; no acostuma a portar gaires complements. Però el dia que va venir a BCN, em va descol·locar. Va venir a la Convenció del seu partit però semblava que anés vestida per ingressar en un convent de monges (la comparació és més una frase feta que una realitat) A mi m’encanten les faldilles llargues, ja ho sabeu, i us comento com podria haver millorat la seva imatge i continuar donant una imatge de serietat, rectitud. Com podeu comprovar, no és gaire difícil canviar un look i continuar tenint una imatge professional.

Ara anem al look de la Sra. Alicia. 


La Sra. Alicia Sanchez-Camacho ens té acostumades a looks arriscats, tan en formes com en colors. Li agrada la pell i els escots. És atrevida. 

No fa gaire vaig llegir que per encertar amb els nostres looks procurarem que la roba s’adapti a la silueta i l’edad. Això vol dir que cal vestir-se amb la talla que tenim ARA. No amb la que vas tenir un dia o amb la que vols tenir. La roba ha de fregar el cos, s’ha de poder moure lleugerament. Cal evitar que ens quedi estreta com si fos la tripa d’un embotit.

La talla adequada i la roba que tingui les línies, formes i volums adequats et generen confiança en tu mateixa i aquesta actitud és la  que transmetràs als altres.

També li aconsellaria que utilitzés més vestits i faldilles i la forma adequada és la forma de A.


Es tracte de marcar la cintura, per acostar-nos al cànon de bellesa de la silueta femenina que és el rellotge de sorra. Ho farem amb cinturons (Evitar el cinturons elàstics perquè fan que ens surtin “xixes” allà on no cal), i  perquè el complements són els nostres grans aliats, son uns grans captadors d’atenció i fan que la vista NO vagi cap el lloc que menys  afavoridor tenim . Els vestits i faldilles amb costures verticals també fan que òpticament sens vegi més esveltes a les que tenim els malucs amples.

La Sra. Susana Diaz, No en tinc gaires referències, però us comentaré com podem evitar certes marques que traspassen els nostres vestits.Utilitzar el color groc o groc mostassa és molt agosarat. Tot i que és un color brillant, que transmet vitalitat i optimisme, també cal tenir en compte que al ser un color clar no amaga gairebé res, sobre tot en vestits de tall clàssic com aquest de la foto. Es veritat que aquest tipus de vestit queda bé a gaire bé a totes, però hi ha “truquillos” 

La marca dels sostens a l’esquena surt perquè els portem massa estrets. Si els utilitzem de la talla i forma adequada a nosaltres,  això no hauria de passar-nos. Quan  ens comprem sostens hauriem de tancar-los al primer clip de fora, perquè amb l’ús i les rentades ja es faran grans. I qua nens els tanquem en l’ultim clip (el de més endins), ja hauriem de donar-los el retiro.

Per evitar la línia de les mitges a la cintura va molt bé utilitzar una faixa que arribi just fins a sota el pit. Ara les faixes han evolucionat molt i ja no tenen la rigidesa de les d’abans. Son molt còmodes, elàstiques i funcionen, realment funcionen. També podem utilitzar algun tipus de “viso” modelador. Van molt bé per unificar tota la figura en general i fan que el vestit llisqui i tingui el moviment suficient perquè ens permeti moure’ns amb seguretat. 

Aquestes les trobareu totes al Corte Inglès.

Si la faixa no és una bona opció per vosaltres sempre podeu corregir aquestes maleïdes ratlles, posant-vos a sobre del vestit un blazer (americana) o una rebeca o cardigan, del mateix to del vestit, de la mateixa gama o un color en contrast.


Un encert de la Sra. Susana Diaz, les mitjes tupides negres i les sabates negres de taló. A l’unificar el color va aconseguir estilitzar les cames. En la foto no es veu, però per la TV es van veure perfectament.  Hauriem d’aprofitar-nos també de les mitges modeladores, les que ens pugen el culet, les que ens fan el ventre més plà, les que ens posen els malucs a lloc o les que ho tenen TOT en una. Fins hi tot n’hi ha de diferents DIN, de diferencent tipus de trasnparència o opacitat. 

Bè. espero que us hagin servit els petits “truquillos” perquè una imatge val més que MIL paraules. 

FINS AVIATLeave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *