Protocol bàsic d’un casament

protocolo basico de boda

Si hi ha un esdeveniment familiar que destaca per sobre de tots els que es fan i es desfan, aquests són els casaments.

Com ja haureu comprovat la preparació i el protocol varia segons la província, el país i fins hi tot si és civil o religiós. Us haureu fixat també, que s’han incorporat alguns elements que fins ara ens eren aliens com les dames d’honor per exemple, en gran part degut a les pelis i les sèries de TV americanes, bàsicament.

El protocol oficial, que és més rígid i es guia per unes normes més estrictes i molt ben estructurades, es diferencia del protocol bàsic o protocol social en el fet que aquest és més lax.

Tot i així hi ha tres “normes” a seguir que, al meu entendre, són de les importants quan t’hi conviden.

PROTOCOLO - REGALOS DE BODa

 

Primera. LA INVITACIÓ. Quan reps una invitació cal contestar-la tan aviat com es pugui, confirmant l’assistència o excusant-la. És important per l’organització del convit.

Segon. EL REGAL. Tan si hi vas com si no, cal enviar un regal. Evidentment no serà igual d’important si hi assisteixes o no i sempre, sempre serà més o menys esplèndit en funció de la teva capacitat econòmica.

 

I tercera i no menys important, però sí la que més NERVIOSES ens posa, EL VESTIT. En primer lloc cal mirar si la invitació hi ha alguna referència al codi de vestimenta. Si no s’especifica res, s’escollirà el conjunt segons aquesta pauta:

  • NO VESTIR DE BLANC, està reservat a la núvia. I no facis trampa, no serveix en cap de les seves tonalitats. Es a dir: ni blanc perla, ni blanc alabastre, ni blanc neu, ni blanc ivori, ni blanc clara d’ou, ni blanc cotó, ni blanc guix, ni blanc arròs, ni blanc sal, ni blanc seda, ni blanc lli, ni blanc porcellana, ni el blanc nacra. Queda ben clar, oi?
  • PROTOCOLO DE BODA - EL VESTIDO

 

  • Intenta també no vestir de negre, ja sé que és el color comodí però pensa que també simbolitza el dol, tot i que es pot combinar amb altres colors. Aprofita per donar una oportunitat als altres colors doncs un casament és una celebració divertida i alegra.

PROTOCOLO BODA - EL VESTIDO 2

  • Cal considerar també, l’hora que tindrà lloc el casament: de matí/migdia o de tarda/nit.
    • Matí/migdia: les senyores haurien de vestir de curt (fins al genoll millor) o tipus còctel. Estan permeses les pameles, els barrets i les lligadures (en castellà es diu “tocados”) sempre dins de la moderació i la discreció i tenir clar que no te’ls podràs treure en cap moment, ni tan sols durant el convit (banquet)
    • A la tarda/nit: es prioritza el vestit curt o de còctel però també “es podrà” portar vestit llarg i millor en colors més foscos. En aquest cas les “lligadures” NO seran grans i evidentment no es portaran ni pameles ni barrets.

Protocolo de Boda - El vestido largo

Aquestes tres normes, senzilles tenen la seva raó de ser… doncs us podeu trobar que en la invitació només posi el codi de vestimenta de l’home, perquè de fet el que realment mana en el protocol és el vestit de l’home i en funció del codi de vestimenta d’ell, nosaltres escollirem el nostre.

Per fer-ho més entenedor:

 

Equivalència de vestuari Home-Dona

HOME DONA
Vestit fosc Vestit curt
Jaqué Vestit curt o  vestit de còctel
Smoking / tuxedo Vestit llarg o vestit de còctel
Frac Vestit llarg

 

 

Com pots comprovar el protocol bàsic o protocol social, no és tan difícil i no costa.

Fins aviat my friend.

 

Anna

 

#protocolcasament #comcadadia #lifestyle #consells #fashionblog

fotos de Pinterest de diferents autors.

Tags from the story
,
Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *